Olisikohan kohta aika kehitellä jotain todellisia tavoitteita tähän epämääräiseen kunnonkohotuskampanjaan, vai jatkaisiko sitä vaan kevääseen asti jotain tyhjänpäiväistä löpinää? Voisi sitten todeta toukokuussa että eipä mahdu enää vanhat shortsit jalkaan.
No jos kuitenkin koittaisi jotain muuta. Ensimmäinen tavoite on saada jouluun mennessä 5 senttiä pois vyötäröltä. Vyötärön ympärys on nyt 96cm, joten tuo nykyisin niin muodikas keskivartalolihavuus on tosiasia. Senttien pudottaminen kuntoilutavoitteena haiskahtaa kuitenkin ehkä aavistuksen silakalta, joten pitää sitä jotain muutakin olla miehellä mielessä. Keväällä eli toukokuussa pitäisi vatsalihasten paistaa edes aavistuksen omaisesti ällöttävän mahakarvoituksen alta. Kai voidaan siis puhua sixpackista. Sen lisäksi voisin vielä ottaa tavoitteekseni kiitettävät tulokset kaikista puolustusvoimien käyttämän lihaskuntotesti lajeista. Alla on lista lajeista ja tulosrajat. Vatsat, selät ja punnerrukset tehdään minuutissa. Leukoja saa vetää vaikka kuush tuntia.

Huono Tyydyttävä Hyvä Kiitettävä
Vauhditon pituus
<200 200-219 220-239 >240
Vatsalihastesti
<32 32-39 40-47 >48
Selkälihastesti
<40 40-49 50-59 >60
Etunojapunnerrus
<22 22-29 30-37 >38
Käsinkohonta
<6 6-9 10-13 >14





Täytyykin tehdä tuo testi tässä joku päivä, niin tietää vähän mistä tässä lähdetään ponnistamaan. Jotain yleisurheilullisia tavoitteita voisi vielä miettiä joskus, mutta onhan tässä talvi aikaa vöyhöttää.

Tuo tämän päivän otsikko tosiaa kertoo siitä, että kuntokuuri on saanut lähes täydellisen alun. Eli en ole tehnyt asian eteen juuti mitään vielä tähän mennessä. Eilen lätkittiin mökillä vaimon kanssa sulista ja uitiin joitain satoja metrejä, mutta puut jäivät pilkkomatta. Huomenna saatan kuitenkin mennä uimaan, joten kai se siitä...
Painoin tänä aamuna 85 kiloa munasillani. Pituutta on 182 senttiä ja painoindeksi kölläntää siis lukemiin 25,7. Sehän tarkoittaa siis lievää ylipainoa. Minä en kyllä pidä tuota indeksiä juuri minään. Menkää kyselemään jonkun Ato Boldonin painoindeksiä, siinä ei varmaan ihan lievä ylipaino riitä... Ja minähän olen siis ihan Aton tasoinen juoksija, muistaakseni.
Nyt on urheiluruudun aika.